Om Englegård

Englegård er en liten, nyoppstartet grunderbedrift som satser på utvikling, produksjon og salg av naturlig hudpleie og urtesalver. Hos oss gjør vi det ikke som alle andre…

På Englegård lages alle produktene for hånd – og hvert eneste av dem er utviklet med omsorg og kjærlighet.

Det er meg, Silje Schau, som er den kreative kraften bak Englegård. Jeg er trebarnsmamma og bor med mann, barn og to hunder i ei lita bygd utenfor Hønefoss, 1 times kjøretur fra Oslo. Jeg er utdannet lærer/spesialpedagog, men er for tiden hjemme i permisjon med vår yngste gutt.

Jeg er lidenskapelig opptatt av urter, medisinplanter og gammel folkemedisin. Helt siden barndommen har det vært slik. Min kreative side har fått utløp på mange ulike måter, men alltid har jeg måttet skape noe. Det ligger i blodet. Interessen for hudpleie kom som et resultat av ønske om å kunne lindre hverdagsplager og hudproblemer, både hos meg selv og andre i min nærmeste krets. Om jeg hadde levd noen århundrer tidligere, hadde jeg trolig vært bygdas “medisinkvinne”… Det “bor” nok en  “helbreder” i magen min…

Jeg tenkte i alle fall som Pippi: “Det har jeg ikke gjort før, så det kan jeg helt sikkert”. Og slik begynte eksperimenteringen med å lage salver og legende urteoljer. Med årene har kunnskapen min vokst og produktene blitt flere og bedre.

Jeg har brukt lang tid på å utvikle og teste ulike oppskrifter på jakt etter de beste blandingene og finne medisinplanter som har de rette egenskapene. Jeg har lagt sjelen min i jakten på gode råvarer med høy kvalitet. Jeg baserer oppskriftene mine på naturlige ingredienser, f.eks. kokosolje, aloe vera, bivoks, sheasmør, lanolin og forskjellige medisinplanter. Flere av urtene dyrkes i egen hage og viltvoksende medisinplanter høstes i naturen omkring. 

Jeg stolt av å kunne tilby dere noen helt spesielle salver, skrubber, kremer og balsamer for hud og lepper.