Historien om Englegård

La meg fortelle deg litt om Englegård.  En liten, nyoppstartet gründerbedrift som satser på utvikling, produksjon og salg av naturlig hudpleie og urtesalver.

På Englegård lages alle produktene for hånd, i små opplag. Dette betyr at de er helt ferske når du som kunde åpner krukken. Hvert eneste av dem er utviklet med omsorg og kjærlighet, og med et sterkt ønske om å kunne gi deg en opplevelse av hverdagsmagi og velvære. Her er økologiske og naturlige råvarer i fokus, og flere av urtene er høstet direkte fra hagen og naturen omkring. Produktene er inspirert av vår historie og gammel kunnskap om medisinplanter og urter. Jeg liker å tenke, at på Englegård “fanges” naturkraft på krukke.

Det er meg, Silje Schau, som er den kreative kraften bak Englegård. Jeg er trebarnsmamma og bor med mann, barn og to hunder i ei lita bygd utenfor Hønefoss, 1 times kjøretur fra Oslo. Jeg er utdannet lærer/spesialpedagog og har jobbet i skolen over 15 år.

Jeg er lidenskapelig opptatt av urter, medisinplanter og gammel folkemedisin. Helt siden barndommen har det vært slik. Min kreative side har fått utløp på mange ulike måter, men alltid har jeg måttet skape noe. Det ligger i blodet. Interessen for hudpleie kom som et resultat av ønske om å kunne lindre hverdagsplager og hudproblemer, både hos meg selv og andre i min nærmeste krets. Om jeg hadde levd for noen århundrer siden, hadde jeg trolig vært bygdas “medisinkvinne”. Eller som den eldste sønnen min sa til meg en gang: “Du vet det mamma, at hadde du levd i gamle dager, så kunne du blitt brent på bålet. ” Det “bor” nok en “hvit heks” i magen min, han har rett i det.

For en del år siden, full av engasjement og inspirasjon, tenkte jeg som Pippi: “Det har jeg ikke gjort før, så det kan jeg helt sikkert”. Og slik begynte eksperimenteringen med å lage salver og legende urteoljer. Med årene har kunnskapen min vokst og produktene blitt flere og bedre.

Jeg har brukt lang tid på å utvikle og teste ulike oppskrifter på jakt etter de beste blandingene og finne medisinplanter som har de rette egenskapene. Jeg har lagt sjelen min i jakten på gode råvarer med høy kvalitet. Jeg er stolt av å kunne tilby dere noen helt spesielle produkter, fulle av naturens kraft, men helt uten kunstig farge, parfyme og unødvendige tilsetningsstoffer. Håper jeg kan hjelpe deg, eller noen du er glad i, med å oppleve hverdagsmagi med Englegård på huden.

                                                                                              “Urteheksa” fra Englegård